בדרך לאושר מוותרים על הסבל

בדרך לאושר מוותרים על הסבל


חיים של אשמה וחרטה
וחוויה קבועה של סבל

VS

חיים שהאושר נוכח בהם

ספויילר, רק אנחנו גורמים זאת לעצמנו.

לעתים קרובות, אנו חווים תסכול, תקיעות או אי-שביעות רצון בחיים, אך איננו מבינים לחלוטין מדוע. הסיבה לכך טמונה לרוב באופן שבו אנו תופסים את המציאות ומפרשים את החוויות שלנו. תפיסות אלו מעוצבות על ידי התנסויות העבר שלנו, שיצרו "תבניות חשיבה" או "פרדיגמות" מנטליות. הפרדיגמות הללו הן כמו תוכנה שמפעילה אותנו בצורה לא מודעת, ומכתיבה את תגובותינו, רגשותינו והתנהגותנו.

הבעיה מתעוררת כאשר הפרדיגמות שלנו מתיישנות, או שאינן מתאימות יותר לנסיבות חיינו הנוכחיות. אנחנו ממשיכים לפעול על פי "תסריט" ישן, גם כשהוא כבר לא משרת אותנו. זה עלול להוביל לדפוסים חוזרים של כישלון, תסכול ואובדן שליטה. אבל הנה הנקודה החשובה - המצב הזה אינו גזירת גורל ואינו נובע מ"לקות" או "הפרעה" מובנית. זה פשוט עניין של ידע מנטלי שדורש עדכון. וכאן אני כמאמן מנטלי, נכנס לתמונה.

מהו הסבל ואיך הוא נוצר? 

תכירו את הסבל כפי שהוא באמת - האויב הגדול של האושר האנושי. הוא מתגנב לחיינו בשקט, מוסווה כפחדים, חרדות וספקות עצמיים. הוא לוחש לנו שאיננו מספיק טובים, שהעתיד אבוד ושאין מוצא. 

אבל רגע לפני שאתם נכנעים לו, אני רוצה שתדעו משהו חשוב - הסבל הוא לא גזירת גורל. הוא תוצר של חוסר ידע, של פרדיגמות מנטליות מיושנות שאפשר וצריך לשנות.

כשאנחנו סובלים, אנחנו למעשה לכודים במעגל קסמים של מחשבות ורגשות שליליים. אנחנו שואלים את עצמנו שאלות כמו "למה זה קורה לי?", "מה גרם לבן הזוג שלי לעזוב?", "למה פיטרו אותי מהעבודה?", "מדוע אנשים לא אוהבים אותי?". השאלות האלו הופכות למנטרות שחוזרות על עצמן, כשהן נושאות איתן כאב עמוק ותחושה של חוסר ערך עצמי.

אבל הנה מה שחשוב להבין - השאלות האלה עצמן הן חלק מהבעיה. הן משקפות תפיסה מוטעית של המציאות, שלפיה אנחנו קורבנות חסרי אונים של הנסיבות. הן מניחות שאם קרה לנו משהו רע, זה בהכרח אומר שמשהו אצלנו פגום או לא בסדר. וזו טעות חשיבתית מכאיבה, שרק מנציחה את הכאב ומונעת מאיתנו לצמוח ממנו.

כי האמת היא, שרוב הסבל שלנו נובע לא מהאירועים עצמם, אלא מהפרשנות שאנחנו נותנים להם. הוא נובע מהסיפורים השליליים שאנחנו מספרים לעצמנו, מהשיפוטיות והביקורתיות העצמית האכזרית. וכשאנחנו מאמינים לסיפורים האלה, אנחנו נכנסים למצב של חרדה כרונית והישרדות, שמשתק אותנו רגשית ומנטלית.

אבל כאן מגיעה הבשורה המשחררת - אנחנו יכולים לבחור סיפור אחר. אנחנו יכולים ללמוד לראות את הקשיים בחיינו לא כעדות לפגם מהותי בנו, אלא כהזדמנויות יקרות ערך ללמידה, להתפתחות ולהתגברות. אנחנו יכולים לאמן את עצמנו להגיב למצבים מאתגרים מתוך קבלה, חמלה ואמונה עמוקה בחוסן ובכוחות הפנימיים שלנו.

זה בדיוק מה שאני מציע ללמוד כאן - איך לזהות את הפרדיגמות המנטליות המיושנות שמזינות את הסבל שלנו, ואיך להחליף אותן בגישה מועצמת ומקדמת יותר. זו הזדמנות להשיל מעלינו את הזהות של הקורבן, ולאמץ במקומה את הזהות של לוחם, יוצר, וניצול של החיים.

בואו נעשה את זה צעד אחר צעד, בקצב שלכם ומתוך חיבור עמוק לחוכמה הפנימית שלכם. אני אהיה כאן ללוות, לכוון ולתמוך בכם לאורך כל הדרך. ביחד, נלמד להפוך את הפחדים והספקות העצמיים לחומר הגלם שממנו אנו מפסלים את החיים המדהימים והמספקים שמגיעים לנו.

אז נכון, הסבל הוא אויב עיקש וקשה. אבל זכרו - יש לכם בתוככם כוח גדול ממנו. כל מה שאתם צריכים זה להאמין בעצמכם מספיק כדי להתחיל את המסע. צעד קטן אחד ביום, בחירה מודעת אחת בכל פעם. וברגע שתתחילו לטעום את החופש ואת השלווה שמחכים לכם מעבר לסבל - לא תרצו לחזור אחורה לעולם. אז בואו נתחיל, יד ביד, ונגלה את השפע המופלא שטמון בכם.

מהו האושר ואיך אפשר להשיגו?

רבים מאיתנו שואלים את עצמם - מהו בעצם אושר אמיתי? האם הוא בכלל אפשרי, או שמדובר בחלום רחוק ולא מציאותי? ואם אפשר להשיג אותו - איך עושים את זה?

כמאמן מנטלי, אני מזמין אתכם להצטרף אליי למסע לגילוי התשובות לשאלות האלה. במכון הכושר המנטלי שלי, אנחנו לומדים איך לחוות אושר אמיתי ובר-קיימא, תוך כדי עבודה על הגורמים שחוסמים אותנו מלהרגיש אותו.

מתודולוגיית האימון שלי מבוססת על כך שאושר הוא אפשרי, אבל רק כשאנחנו מצליחים להשתחרר מהסבל. כלומר, השלב הראשון הוא ללמוד לזהות את המקורות של הסבל בחיינו, ולפתח דרכים לוותר עליהם.

אבל חשוב לציין - היעדר סבל הוא תנאי הכרחי, אך לא מספיק, כדי להגיע לאושר אמיתי. צריך גם משהו נוסף ומהותי שקורה בתהליך האימון - משהו שמאפשר לנו לא רק להיפטר מהשלילי, אלא גם לטפח ולהעצים את החיובי. אותו "משהו" הוא מצב תודעה מיוחד, שבו אנחנו חווים זרם מתמשך של רגשות והתנסויות מעצימים. אני קורא לזה "סינדרום האושר" או EEE - ראשי תיבות של התרוממות רוח (Elevation), התלהבות (Enthusiasm) והתרגשות (Excitement). זהו מצב הפוך לחלוטין מ"סינדרום הסבל" המוכר, שמתאפיין בתגובות של קיפאון, מנוסה או מאבק.

אבל כאן מגיע הפרדוקס המעניין - לעתים קרובות, ככל שאנחנו רודפים יותר אחרי האושר ומנסים "לתפוס" אותו, כך הוא מתרחק מאיתנו. זה קורה כי עצם המאמץ והציפייה לאושר יוצרים לחץ ומתח פנימיים, ששוחקים בהדרגה את היכולת שלנו לחוות אותו באופן טבעי וספונטני.

אז איך יוצאים מהמעגל המתסכל הזה? התשובה היא, שצריך לשחרר את האחיזה - פשוטו כמשמעו. רק כשאנחנו מוכנים להרפות מהרצון הכפייתי להיות מאושרים, ולהתחיל להתמקד בעשייה ובנתינה מתוך שלווה וקבלה - אנחנו יכולים לחוות אושר אמיתי ועמוק. אז איך משתחררים מהאחיזה? כדי להבין זאת, נצטרך להבין כיצד לוכדים קופים. מותחים גדר, שמים מאחוריה שולחן עם בננה עליו ופותחים פתח ממש קטן בגדר. הקוף עובר, רואה את המבננה, דוחף את ידו בקושי רב, דרך החור ואוחז בבננה. עכשו מגיעים הציידים. הוא מנסה לברוח, אבל לא יכול. מדוע? כי היד שקודם היתה ריקה ודקה, כעת מחזיקה באגרוף את הבננה ובצורה הזו, היא לא עוברת בחור שבגדר. הקוף נלכד ונשלח לגורלו. האם היה יכול להימלט? כן, אם היה מרפה מן הבננה, ידו שוב היתה צרה והוא יכול היה להוציאה. אבל הוא לא עשה זאת ומת בגלל בננה. זה לא מצחיק, כולנו מתים כל יום מאה פעמים בגלל איזו בננה חסרת חשיבות. בכל פעם שאנו מתעקשים, כועסים, נעלבים וכו', הסתכלו על היד שלכם ותראו שם את הבננה. פתחו את היד, שחררו את הבננה ותוכלו להשתחרר מהסבל.


זו אחת התובנות המהפכניות שאני מלמד במכון הכושר המנטלי. כל תהליך האימון בנוי כך שהוא מציע כלים וטכניקות להשתחרר מהסבל, ובמקביל מטפח את היכולת להתחבר למקורות האושר הפנימיים שלנו - אבל בלי לנסות לכפות או לאלץ אותו.


בסופו של דבר, התפקיד שלי כמאמן דומה קצת לתפקיד של ה"ריבאונדר" בכדורסל – רק שבמקום לתפוס את הכדור החוזר, אני תופס את השחקנים כשהם "נופלים", ועוזר להם למצוא שוב את הדרך למגרש המשחק של החיים. אני פועל ברגישות ובאתיקה מקצועית, ומחויב כל כולי לעזור למתאמנים שלי להגשים את החיים שהם אוהבים ושואפים אליהם.


אז אם אתם מרגישים שהגיע הזמן לצאת למסע אל האושר האמיתי שלכם - אני מזמין אתכם בחום להצטרף אליי במכון הכושר המנטלי. צעד אחר צעד, נלמד יחד איך לשחרר את המכשולים, לחבק את ההווה, ולהיפתח בהדרגה לשפע ולשמחה שמחכים לכולנו - ממש כאן, ועכשיו.

צור קשר
Share by: